10 februari 2022

‘Fijn om ervaringen uit te wisselen met andere leerteambegeleiders’


Ervaringen uitwisselen, de leervraag helder krijgen en een kijkwijzer voor collegiale consultatie vaststellen. Een aantal van de onderwerpen die tijdens een online leerbijeenkomst voor nieuwe leerteambegeleiders aan de orde kwamen.

Acht nieuwe leerteambegeleiders waren bij de bijeenkomst. Met de vaststelling van de kijkwijzer voor collegiale consultatie konden er koppels worden gevormd die bij elkaar op bezoek gaan. De leerteambegeleiders kregen ook alles te horen over de laatste ontwikkelingen binnen het Innovatiecluster Kind en Educatie.

De reacties op de bijeenkomst waren positief. “Het is toch altijd fijn om andere leerteambegeleiders te spreken en met hen uit te wisselen hoe je – bijvoorbeeld organisatorische – zaken kunt oppakken. Daar hebben de leerteambegeleiders vaak vragen over. Hoe vaak komen de teams bijeen, zit er een minimumaanwezigheid voor het certificaat: dat zijn zaken waarop de leerteambegeleiders graag antwoord willen”, zeggen Emely van der Werff (Landstede MBO) en Ellen Varenbrink (Deltion College) die de bijeenkomst begeleidden.

Emely en Ellen zijn ook tevreden: “De leerteambijeenkomsten zijn altijd erg leuk en energiegevend! Het enthousiasme waarmee iedereen ervaringen deelt over zijn of haar leerteam is enerverend. Het is zo mooi om op deze manier met deze enthousiaste en betrokken nieuwe leerteambegeleiders het interprofessioneel samenwerken te laten groeien.”