21 juni 2022

‘Samen in en met teams verder professionaliseren’


De tijd vliegt, een bekende uitspraak. Bij mij vliegt de tijd vooral als ik geniet, plezier heb in mijn werk. Soms maakt het me onrustig, zo richting de zomer. Drie jaar werken we dan alweer samen in dit prachtige project. En wat gebeuren er toffe dingen, maar wat willen we ook nog veel! Doordat we veel met en van elkaar hebben geleerd, is onze focus nu scherper. Concreet: we willen nabij zijn bij de doorontwikkeling van de leerteams, de innovatie van curricula en teams verder professionaliseren.

Doorontwikkeling: focus op nabijheid
Nog twee projectjaren te gaan, ik hoop twee hele lange jaren. Waar we in ieder geval in september mee starten, is met een doorontwikkeling van onze ambitie: we willen onze focus nog meer leggen op nabijheid. Dat betekent nabij zijn bij het doorontwikkelen van de leerteams, het innoveren van de onderwijscurricula en het samen in en met teams (werkveld en mbo- en hbo-scholen) professionaliseren naar een volgende fase van interprofessioneel werken.

Verbeelden: film en commercial
En nog een nieuwtje: we werken aan een informatieve film en een inspirerende commercial over ons project. Bedoeld voor nieuwsgierige professionals die graag over de grenzen van hun eigen opleiding heen kijken. Na de zomer meer nieuws, blijf ons volgen!

Groet en tot ziens!
Dank voor jouw inzet en bijdrage het afgelopen jaar, die is van grote waarde voor ons innovatieve project. Ik wens je een prachtige zomer, waarbij ik je de mooiste liefdeszin uit de Nederlandse literatuur wil meegeven. Het is een boodschap van hoop: ‘Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was.’ (Uit: Een schitterend gebrek van Arthur Japin).