‘Je leert oplossingen zoeken die voor iedereen een toegevoegde waarde hebben’

Rianne Lobbert eerstejaarsstudent pabo, liep stage in een leerteam. Dit vindt ze ervan:

“Ik vond het vooral interessant om interprofessioneel samen te werken met studenten vanuit diverse opleidingen. Je bekijkt situaties vanuit verschillende punten, hierdoor hebben we van elkaar geleerd. Je krijgt inzicht in de opleidingen en de plek waar iedereen stage loopt. Je leert om rekening te houden met elkaar en om oplossingen te zoeken die voor iedereen een toegevoegde waarde hebben. 

Het interprofessionele leerteam heeft mij daarom ook een beeld gegeven van de verschillende werkvelden waarmee ik moest samenwerken. Dit kan later helpen met bijvoorbeeld beslissingen die genomen moeten worden samen met de verschillende werkvelden. Ik kan mij dan makkelijker verplaatsen in de meningen uit de andere werkvelden, doordat ik nu met ze samen heb gewerkt. 

De begeleiding vond ik prettig. We hadden twee begeleiders die elk vanuit een ander werkveld kwamen. In het begin hielpen ze ons op weg en toen we eenmaal een idee hadden, lieten ze ons meer ‘vrij’. We gingen zelf onderzoek doen en als we hulp nodig hadden, trokken we aan de bel.”