Leerteambegeleiders

Ben jij werkzaam als professional in het domein Kind en Educatie? En ben je in staat om vanuit een helicopterview over de grenzen van je vakgebied te kijken? Dan verwelkomen we je graag als leerteambegeleider. Als leerteambegeleider sta je aan de wieg van interprofessioneel leren en werken.

 

Wat is een leerteam?

Een leerteam is een andere manier van stagelopen. Het richt zich op een betere aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk. In een leerteam werken studenten van verschillende opleidingsniveaus en vanuit verschillende vakgebieden met elkaar aan een realistisch praktijkvraagstuk. Samen, maar ieder vanuit zijn eigen professie.


Wat doet een leerteambegeleider?

Zo’n leerteam wordt begeleid door twee leerteambegeleiders. Een vanuit zijn rol als opleider verbonden aan een mbo- of hbo-opleiding, de ander vanuit zijn rol bij de praktijkinstelling waar het leerteam opereert. Voor beiden is het begeleiden van een interprofessioneel leerteam een nieuwe rol die vraagt om een nieuwe houding, vaardigheden en kennis. Vandaar dat er een aantal leer- en hulpmiddelen tot je beschikking staat. Van Praatplaat tot TopClass. Hieronder lees je alles over de mogelijkheden om je verder te bekwamen.