01 december 2023

Nieuw leerteam in Rijssen


Ook Rijssen heeft nu een interprofessioneel leerteam: daar startte dit schooljaar een leerteam bij de Johan Frisoschool en christelijke kinderopvang De Kindertuin. Het leerteam bestaat uit vijf studenten Pedagogisch Werk van Landstede MBO en twee pabo-studenten van Hogeschool Viaa. Een van de twee pabo-studenten is ook medewerker van De Kindertuin.

De Johan Frisoschool en de Kindertuin werken al een aantal jaren samen. Een samenwerking die beide organisaties voortzetten in het nieuwe buurt- & kindcentrum Kern van Zuid, dat binnenkort wordt gerealiseerd in Rijssen. Naast de Johan Frisoschool en de Kindertuin zullen ook Avedan (maatschappelijk werk) en ViaVie Welzijn partner worden in het nieuwe gebouw. Hiermee is ook meteen de start voor interprofessioneel samenwerken gemaakt.

Elkaar versterken
De studenten gaan intensief samenwerken. “Door gemeenschappelijke doelen te stellen gaan ze ontdekken wat ze zelf willen leren en werken ze aan een vraagstuk wat een eindproduct oplevert”, vertelt Susanne Derksen van de Johan Frisoschool. Het vraagstuk is nog niet helemaal bekend: “Dat gaan we samen met de studenten verder uitwerken. We gaan daarbij onderzoeken waarin we elkaar kunnen versterken en hoe we kunnen toewerken naar een stevige doorgaande lijn.”

Het is de bedoeling dat De Kindertuin en de Johan Frisoschool het eindproduct praktisch kunnen gebruiken in de doorgaande lijn van de kinderopvang naar de basisschool.