Voordeel voor studenten (MBO /HBO)

Met kinderen werken is altijd je droom geweest. Maar je beseft ook dat de samenleving verandert. Dat je verder moet kijken dan alleen je eigen vakgebied. Je wilt daarom meer zijn dan leraar, jongerenbegeleider of onderwijsassistent alleen. Je wilt je blik verruimen en daarmee je mogelijkheden.

Je wilt leren interprofessioneel te werken. Zodat je na je opleiding breed inzetbaar bent en direct aan de slag kan. Dat is het doel van het Innovatiecluster Kind en Educatie.

Jij krijgt nieuwe inzichten, meer kennis en inspiratie. Als lid van een leerteam maak je kennis met andere beroepen en opleidingen. En dat komt goed uit: er is niet alleen meer vraag naar personeel, ook zoeken werkgevers mensen die meerdere functies kunnen uitvoeren en in diverse organisaties kunnen werken.


Jij krijgt:

Nieuwe inzichten, meer kennis en inspiratie.
Door samen te werken leer je meer over elkaars opleidingen en werk. Ook leer je organiseren, coördineren en leidinggeven en sturing geven aan je eigen  leerproces.

Veel ervaringen.
Dat wat je leert van de opdrachten die je met je leerteam uitvoert, kun je ook inzetten voor jouw eigen stageopdrachten.

Een waardevol cv.
Je krijgt een bewijs van deelname aan een leerteam binnen dit bijzondere project. En je kunt de interprofessionele vaardigheden vermelden die je hebt verkregen door je ervaringen in het leerteam.

Meer waarde voor de arbeidsmarkt.
Dat wat je leert sluit beter aan bij wat werkgevers vragen, ze zijn dus op zoek naar jou! Zo kun je makkelijker werk van iemand overnemen, maar ook overstappen naar een andere functie. Als lid van een leerteam heb je immers ook kennisgemaakt met andere beroepen en opleidingen. En dat komt goed uit: er is niet alleen meer vraag naar personeel, ook zoeken werkgevers mensen die meerdere functies kunnen uitvoeren en in diverse organisaties kunnen werken. Breed opgeleide studenten dus, die verschillende ervaringen hebben opgedaan in hun stages en daardoor ook meer uren en breed inzetbaar zijn.

Stagelopen in een interprofessioneel leerteam levert je dus heel veel op!